НОВИНИ

Флашмоб и информационни пуктове организира БМЧК по случай Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН
30.11.2012 г.
В зала „Алеко” на хотел „Хилтън София“ се проведе традиционната бизнес закуска на Партньорска мрежа за благотворителност на Българския Червен кръст. Срещата бе ръководена от председателя на БЧК г-н Христо Григоров, а домакин беше новият управляващ директор на хотела г-н Щефан Райтер.
27.11.2012 г.
Българският Червен кръст, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на здравеопазването и Швейцарският Червен кръст осъществяват заедно проект „Домашни грижи за независим и достоен живот“, който има за цел въвеждането в България на швейцарски модел за комплексно предоставяне на здравни грижи и социални услуги по домовете като форма на дългосрочна грижа за възрастни хора с хронични заболявания и трайни увреждания.
26.11.2012 г.
Започна поредната съвместна национална коледна благотворителна кампания на Българския Червен кръст и търговска верига хипермаркети „Кауфланд България”. Целта на кампанията е да се наберат средства за осигуряване на безплатен обяд в училище за нуждаещи се български деца – сираци, безпризорни, деца на самотни родители и деца от бедни семейства. Кампанията ще продължи до 4 януари 2013 г.
26.11.2012 г.
Във връзка със закъснението на доставките на част от хранителните продукти по програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз за най-нуждаещите се лица” уведомяваме медиите и обществеността, че всички бенефициенти, включени в списъците, ще получат полагаемите им се хранителни помощи.
22.11.2012 г.
С резолюция на Асамблеята на ООН от 26 октомври 2005 г. за повишаване безопасността на движението по пътищата в целия свят се отправя призив към правителствата и международната общественост всяка трета неделя на месец ноември да бъде Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.
18.11.2012 г.
На 13 ноември стартира публично нов уебсайт, посветен на възстановяване на контакта между членовете на семейства, разделени от въоръжени конфликти, бедствия, миграция и др.
13.11.2012 г.
Застрахователна компания „УНИКА” АД стартира инициатива под надслов „Бъди отговорен - подай ръка!”, в рамките на която застрахователната компания ще заделя средства от рекламния си бюджет при всяка закупена имуществена застраховка „У Дома и Щастлив” в периода 12.11.2012 г. – 28.02.2013 г.
12.11.2012 г.
Българският Червен кръст участва в проект „Доброволци в проекти за изграждане на капацитет“, финансиран от офиса за хуманитарна помощ към Европейската комисия. Партньори по проекта са Германският, Финландският и Холандският Червен кръст, Германската агенция за техническа помощ, а асоциирани партньори са Британският, Хърватският и Латвийският Червен кръст, Хърватската дирекция за защита и спасителни дейности и Шведската агенция за извънредни ситуации.
10.11.2012 г.
Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет, Върховният комисариат за бежанците към ООН и Българският Червен кръст организираха Кръгла маса на тема „Предизвикателства пред органите на местната власт при интеграцията на бежанци в България”.
09.11.2012 г.
Обучението за повишаване на капацитета на националите дружества на Червения кръст/Червения полумесец в областта на комуникациите за намаляване на риска от бедствия и управление на кризи при бедствия бе ръкъвъдено от мениджъри по бедствия и по комуникации от офисите на МФЧК/ЧП от Зона Европа. Курсът бе организиран от офиса на Зона Европа, в тясно сътрудничество с Червения кръст на Черна гора.
09.11.2012 г.
Втори транш - начало 09.11.2012 г. По смисъла на “Наредба №18 за условията и реда за разпределяне на храни от интервенционните запаси за най-нуждаещите се лица” (изм. и доп. от 26.07.2012 г) бенефициенти по програмата ще бъдат:
08.11.2012 г.