НОВИНИ

Над 90 делегати от клубовете на Българския младежки Червен кръст в цялата страна се събраха в Пазарджик на Националния събор на БМЧК. Хотел „Хебър“ приюти всички делегати и гости на събитието, а зала „Маестро Георги Атанасов“ посрещна младежите за отчетното им събрание и за новия избор на председател на БМЧК, Оперативно бюро, Проверителна комисия и представител на младежката организация в Общото събрание на БЧК. Бяха зададени и насоките за дейността на БМЧК до 2014 г.
24.03.2013 г.
Българският Червен кръст, Представителството на Върховния комисариат на бежанците към ООН в България и Съветът на жените бежанки съвместно организираха празненство на бежанци, живеещи в България, по случай Персийската нова година (Ноуруз), Кюрдската нова година и Деня на майката в арабския свят
21.03.2013 г.
Илиана Раева посвети своя юбилей на благотворителността
15.03.2013 г.
Десетки мъже се качиха на обувки с високи токчета в София, за да протестират срещу насилието над жени. Те дефилираха точно по обяд по софийския булевард „Витоша”, като тръгнаха от пресечката му с бул. „Патриарх Евтимий” и стигнаха до Съдебната палата.
09.03.2013 г.
Специален бюлетин беше подготвен и разпространен от Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП) по случай 8 Март – Международния ден на жената.
08.03.2013 г.
В района на хижа „Добрила” в Стара планина се проведе учебно-тренировъчно занятие на тема „Спасителни дейности в екстремни условия”, в което участваха 12 доброволци – членове на националния екип за работа при бедствия, аварии и катастрофи.
05.03.2013 г.
Българският Червен кръст организира традиционното поклонение пред Докторския паметник в София във връзка със 135-годишнината от Освобождението на България. Свещенослужители от храма “Свети Николай” (Руската църква) отслужиха панихида в памет на загиналите, а офицери и гвардейци от Националната гвардейска част отдадоха военни почести.
01.03.2013 г.