НОВИНИ

Председателят на БЧК акад. Христо Григоров бе удостоен с наградата „Сърцето на София“ – отличиe, което се присъжда на личности, неправителствени организации и компании, заслужили признание с творчеството си и обществената си дейност в полза на децата на България.
25.04.2018 г.
Националната верига хипермаркети за детски и бебешки стоки, със съдействието на Българския Червен кръст, дари на Клиниката по детска анестезиология и реанимация на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ Мултипараметричен монитор за неинвазивно изследване на параметри Radical 7.
24.04.2018 г.
Областната организация на Българския Червен кръст – Русе съвместно с Русенски университет „Ангел Кънчев“ проведе Обществен форум по проблемите на кръводаряването и осигуряването на кръв и кръвни съставки за нуждите на здравеопазването.
20.04.2018 г.
Веднага след пристигането си певицата посети БЧК и се срещна с деца от Програмата „Топъл обяд“
16.04.2018 г.
ОблС на БЧК организира за втора поредна година турнир по водно спасяване „Ичко войвода“ със съдействието на община Благоевград, Водноспасителната служба към НС на БЧК, дружеството на водните спасители при БЧК – Благоевград, в официално партньорство със “Speedo”, “Хиполенд “ и спонсорство от „PIRIN SPRING”.
15.04.2018 г.
В района на вр. Ястребец се проведе ХХVI републикански зимен технически преглед на ПСС при БЧК.
14.04.2018 г.
На Женския пазар в столицата, на различни места, бяха поставени три нови контейнера за употребявани дрехи. Благотворителната инициатива е на „Пазари Възраждане“ ЕАД и HUMANITA Ltd, със съдействието на Българския Червен кръст.
13.04.2018 г.
Българският Червен кръст призовава правоимащите лица по „Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане“ на ЕС да посетят раздавателните пунктовете на организацията, за да получат срещу подпис и документ за самоличност полагащите им се хранителни продукти.
11.04.2018 г.