НОВИНИ

27.11.2012 г.
Работна среща на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК
В зала „Алеко” на хотел „Хилтън София“ се проведе традиционната бизнес закуска на Партньорска мрежа за благотворителност на Българския Червен кръст. Срещата бе ръководена от председателя на БЧК г-н Христо Григоров, а домакин беше новият управляващ директор на хотела г-н Щефан Райтер.
Участваха представители на организации, които са дългогодишни партньори на БЧК - хотел „Хилтън София“, „М-Тел“, „Самекс“ ЕООД, „Уникарт“, Българската търговско-промишлена палата, училище „Дорис Тенеди”, „Прайм Скрийн“, както и представители на организации, с които БЧК започваа партньорство – „Целум България“ и „Уника“ АД.
По време на бизнес срещата беше представен годишен отчет на приходите и разходите на „Партньорска мрежа за благотворителност”. С набраните средства ще бъде предоставен безплатен обяд за учебната 2012/2013 г. на 961 нуждаещи се деца от 17 области в старната. Изтъкната бе 8-годишната устойчивост на програмата. От основаването на Партньорската мрежа до сега над 6 000 деца от социално слаби семейства от цялата страна са получавали безплатен топъл обяд, а набраните средства от съвместни благотворителни кампании на БЧК с партньорски организации са приблизително 1 000 000 лв.
Бяха презентирани предстоящите коледни кампании, които БЧК ще реализира тази година с „Уникарт“, веригата хипермаркети „Кауфланд“, „Самекс“ ЕООД, „Полипост“ АД. Представителите на новоприсъединилите се към Партньорската мрежа организации – „Уника“ АД и „Целум България“, презентираха дейността на компаниите си и благотворителните инициативи, които ще реализират съвместно с БЧК. „Уника“ АД ще дарява средства от рекламния си бюджет за всички застраховки „У дома и щастлив”, сключени в периода на кампанията, на Фонда за подпомагане на пострадали при бедствия на БЧК. „Целум България“ предоставя на БЧК QR-код за дарения чрез смартфон за хуманитарните каузи на организацията.