НОВИНИ

БЧК се представи достойно в международни учения
30.06.2012 г.
По покана на Зона Европа на МФЧК/ЧП, Ясен Сливенски –директор на дирекция „Менидожмънт на бедствията” при Секретариата на НС на БЧК, бе на мисия в регион Минск като представител на Федерацията и като обучаващ.
30.06.2012 г.
23-годишният доброволец на Сирийския Червен полумесец Башар ал-Юусеф е бил прострелян вчера в Дейр Езор, източна Сирия, докато е изпълнявал задълженията си по оказване на първа помощ. Той умира от раните си няколко часа по-късно. Башар ал - Юусеф е бил с униформа, ясно обозначена с емблемата на червения полумесец.
27.06.2012 г.
Българският Червен кръст предостави на семейства, пострадали от наводненията в с. Бисер, община Харманли, две фуражомелки, осем мотофрези и осем бензинови помпи за вода.
26.06.2012 г.
Във връзка с предстоящото стартиране на програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на ЕС на най-нуждаещите се лица” се проведе семинар, на който присъстваха директорите и главните счетоводители от областните организации на БЧК, ръководители и експерти от Секретариата на НС на БЧК и представител на ДФ „Земеделие“ - Разплащателна агенция.
26.06.2012 г.
В продължение на един месец, в специално брандирани запечатани кутии, разположени във веригата магазини на М-Тел, клиентите на телекома имаха възможност да направят своя хуманен жест.
25.06.2012 г.
Повече от 17 години БЧК работи в много тясно взаимодействие с Министерството на вътрешните работи по превенцията на пътния травматизъм.
24.06.2012 г.
Сана, Женева (МКЧК) – Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) е дълбоко шокиран и разтревожен от смъртта на един от своите служители Хюсеин Салех, на 35 г., гражданин на Йемен, женен с 4 деца, който бе убит тази сутрин, докато изпълняваше мисия в северната част на провинция Абиан.
20.06.2012 г.
В Музейната зала на БЧК се проведе Национална работна среща по презаселване на бежанци, организирана от Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет, Върховния комисариат за бежанците към ООН и Българския Червен кръст.
18.06.2012 г.
На базата на дългогодишния опит и натрупания през годините добър имидж на Водноспасителната служба на БЧК и качественото обучението на водноспасителни кадри, Малтийският Червен кръст избра нашата организация да помогне за изграждането на водноспасителна структура на островната държава.
18.06.2012 г.
Във връзка с предстоящия Световен ден на бежанците, Бежанско-мигрантската служба на Българския Червен кръст, Държавна агенция на бежанците и Съветът на жените бежанки, с подкрепата на Представителството на ВКБООН в България, организираха хепънинг в Градската градина, под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова - кмет на София.
15.06.2012 г.
Тази година Световният ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител се отбелязва под мотото „Бъди герой – дари кръв!”. Министерството на здравеопазването, Националният център по трансфузионна хематология и Българският Червен кръст организираха пресконференция за състоянието на безвъзмездното кръводаряване в България и за награждаване на 10 дългогодишни доброволни кръводарители от цялата страна и на две организации.
14.06.2012 г.