НОВИНИ

30.11.2012 г.
Световен ден за борба срещу ХИВ/СПИН
Флашмоб и информационни пуктове организира БМЧК по случай Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН
За двадесети път Българският младежки Червен кръст ще отбележи 1 декември – Световния ден на борбата срещу СПИН.
Утре от 11:00 до 16:30 часа доброволците на Български младежки Червен кръст-София ще организират 3 стационарни информационни пункта за раздаване на презервативи и информационни материали: на метростанция „Сердика” (съвместно с мобилен кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН (КАБКИС), разположен пред Министерство на здравеопазването (срещу църквата „Св. Неделя”); на метростанция „Софийски университет” и на метростанция „НДК”.
Подвижни екипи от доброволци, разпространяващи превенционни материали, ще има около паметника на Патриарх Евтимий, Народния театър и метростанция „Васил Левски”.
Около 17.00-17:30 доброволците на БМЧК-София от всички пунктове ще се отправят към „пилоните” на НДК в няколко основни лъча, където заедно с партньорите от Българската фармацевтична студентска асоциация, Българската дентална студентска асоциация, Студентския съвет на Медицинския университет и други партньорски организации ще се присъединят към флашмоб трансформация със запалени свещи, в който участниците ще изрисуват с телата си червен кръст и червена панделка за съпричастност в борбата срещу ХИВ/СПИН, която ще се прелее в масова прегръдка под анти-дискриминационното мото „Прегръдката не е заразна”. Помощ в организирането на флашмоба ще окажат и партньорите от Swift Gap Events & Flashmob Bulgaria.
Сърдечно Ви каним да се присъедините към нас и Ви благодарим за помощта и съдействието!

За повече информация: Мария Христова (областен координатор на доброволците на БМЧК-София) 0886246969, maria.h.hristova@gmail.com