НОВИНИ

На 2 юни 2013 г. (неделя) в Националния учебен център към Българския Червен кръст в с. Долни Лозен ще се проведе XXVII национално състезание на ученическите екипи по първа помощ, организирано от Българския младежки Червен кръст.
30.05.2013 г.
На днешната дата дружеството "Червен кръст" основава "Свето Троицко общество сестри милосърдни" с цел подготовката на милосърдни сестри на БЧК. През ноември 1900 г. отваря врати и лечебницата "Червения кръст" в София, по-късно преименувана на Институт за спешна медицинска помощ "Н.И. Пирогов".
28.05.2013 г.
За четвърта поредна година в магазините на търговска верига „Кауфланд България“ в цялата страна преди Великденските празници бяха поставени благотворителни кутии, в които клиентите даряваха парични средства за програма „Топъл обяд“ на Партньорска мрежа за благотворителност на Българския Червен кръст. В магазини от цялата страна бяха събрани общо 9 233,52 лева. От осемте магазина на веригата в София набраната сума възлиза на 2 421,91 лв., а в Стара Загора, Благоевград и Казанлък бяха отчетени най-големи постъпления (над 800,00 лв. от магазин).
22.05.2013 г.
Най-висшият форум на организацията бе открит на 17 май 2013 г. от председателя на БЧК Христо Григоров, който приветства делегатите и представи официалните гости - представители на президентството, на правителството, на министерствата на вътрешните работи, на здравеопазването, на труда и социалната политика, на Гранична полиция, ВКБООН, Пътна полиция, Държавна агенция за бежанците, СБА, КНСБ, СБА, Столична община и на други държавни структури и неправителствени организации. Прочетени бяха приветствия от президента Росен Плевнелиев, от министър-председателя Марин Райков, от министрите на здравеопазването и на труда и социалната политика, от директора на ГД „ПБЗН“ - МВР, от председателите не СБА, КНСБ, БЛС, БЗС, от Съюза на офицерите от резерва, от пациентски организации и други партньори на БЧК.
18.05.2013 г.
В градинката пред НДК Българският Червен кръст, съвместно с Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, КАТ „Пътна полиция”, Столична община, Асоциацията на застрахованите при катастрофи и „Каменица” АД, отбеляза Втората глобална седмица на ООН по пътна безопасност, посветена тази година на безопасността на пешеходците.
15.05.2013 г.
Над 200 милиона души в целия свят честваха своя празник – Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, 8 май. На този ден преди 185 години е роден великият хуманист Анри Дюнан - идеологът и създателят на международното червенокръстко движение, което е сред основателите на хуманитарната дейност и на модерното международно право. Идеите на Анри Дюнан, представени в забележителната книга „Спомен от Солферино“, станаха реалност през 1863 г. със създаването на Международния комитет на Червения кръст, който през тази година отбелязва 150 години хуманитарни дейности. Днес нашето движение е най-голямата хуманитарна мрежа в света, съставена от милиони доброволци и професионалисти, работещи в непосредствена близост с нуждаещите се.
07.05.2013 г.