НОВИНИ

Във връзка с тежките метеорологични условия БЧК продължава да следи обстановката в страната и поддържа непрекъснат контакт със ситуационния център на ГД „ПБЗН“, с областните си структури в най-засегнатите региони и с местната власт.
28.02.2018 г.
Необходимо е да се следи метеорологичния бюлетин, предаван по радиото и телевизията.
26.02.2018 г.
Българският Червен кръст получи две отличия по време на 15-ото издание на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.
26.02.2018 г.
Инцидентът е станал сутринта, след като сноубордист е влязъл в улей в района на Банско.
14.02.2018 г.
По повод 10-та годишнина от въвеждането на Единния европейски номер за спешни повиквания 112, в присъствието на много гости и засилен медиен интерес, смесен екип от ДЕРБАК – София и МАЕ – София, съвместно с представители от Единната спасителна система демонстрираха своите възможности по оказване на първа долекарска помощ на пострадали при възникване на различни бедствени ситуации.
09.02.2018 г.
За 23-ти път МВР награди пожарникарите, които през миналата година с делата си са успели да помогнат на десетки хора.
07.02.2018 г.
Началото на кампанията „Най-добър млад шофьор на България“ беше обявено на пресконференция с участието на инж. Емил Панчев – председател на СБА, комисар Бойко Рановски - началник на отдел „Пътна полиция“ към ГДНП, д-р Надежда Тодоровска – заместник-генерален директор на БЧК, Мартина Христова – мениджър комуникации на Рено Нисан България, Петър Величков – изпълнителен директор на ОМВ България, и Александър Цветков – академия за безопасно шофиране Мирафиори.
05.02.2018 г.
На редовно заседание на Националния съвет на БЧК, председателят на организацията акад. Христо Григоров връчи медал за заслуги “БЧК” – златен на Василка Каменова, зам.-генерален директор на БЧК, за значителен принос за внедряването и утвърждаването на прозрачна и стабилна финансова и контролна система и отчетност в организацията.
02.02.2018 г.
В централата на Българския Червен кръст се проведе среща на председателя на организацията акад. Христо Григоров и генералния директор д-р София Стоименова с Нанси Шилър, президент на фондация „Америка за България“, и с нейния изпълнителен директор Десислава Тальокова.
01.02.2018 г.