НОВИНИ

БЧК получи официално писмо от Европейския референтен център за обучение по първа помощ на МФЧК/ЧП – Париж, в което се съобщава, че Управителният комитет на Европейската образователна мрежа по първа помощ удължава валидността на Европейския сертификат на обучението за водачи на МПС с нови пет години.
27.10.2011 г.
Честване на Европейския ден на донорството се проведе в парка Заимов, където се намира и градината на донорите. Инициативата бе част от Националната кампания в подкрепа на донорството, организирана от Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по трансплантации, с подкрепата на БЧК, Националната пациентска организация, Българския съюз на трансплантираните, Нов български университет и Националния дворец на децата.
22.10.2011 г.
Сияна Кършева от дирекция „Социално-здравна политика” на Секретариата на НС на БЧК, заедно с представител на МТСП, участва в международна среща, организирана от Европейската комисия, на тема „Затваряне на пропастта – в търсене на пътища за справяне с нарастващата необходимост от дълготрайни грижи за възрастните хора и ограничените ресурси”.
21.10.2011 г.
Приключи последната, четвърта работна среща по проект „Разчупване на табутата”, свързан с разпознаване, превенция и действия при упражнено насилие над възрастни хора в техните домове.
21.10.2011 г.
Делегация на БЧК в състав Николай Тодоров от дирекция “Международно сътрудничество” на БЧК и Румяна Радкова, Атанаска Згалевска, Росица Хубчева и Добра Иванова – доброволци на БЧК, участва в третата поредна среща по проект „Възрастните жени в Европа”, чиято цел е насърчаване на активния начин на живот на жените от третата възраст.
21.10.2011 г.
Тази година домакин на общата среща на PERCO – Платформата на Европейските национални дружества на Червения кръст за сътрудничество в областта на работата с бежанци и мигранти, бе Британският Червен кръст.
21.10.2011 г.
С подкрепата на Министерство на външните работи, представители на неправителствени организации, които работят в сферата на развитието, участваха в среща с Европейския комисар Андрис Пиебалгс.
20.10.2011 г.
Първият сняг блокира Великотърновска област, затвори старопланинските проходи и откъсна Северна от Южна България.
19.10.2011 г.
След получен сигнал за бедстващи хора БЧК Сливен организира акция за превозването на 32 души от аварирал автобус на бургаска транспортна фирма, а отрядът на ПСС – Сливен се насочи към бедстващите в м. „Вратник”.
19.10.2011 г.
* Необходимо е да се следи метеорологичния бюлетин, предаван по радиото и телевизията. Отложете пътуването, ако не е наложително, част от пътищата ще се окажат затворени поради навявания.
18.10.2011 г.
В рамките на проект “Разчупване на табутата”, се проведе обучение на тема “Насилие срещу възрастните жени в техните домове – разпознаване и действие”.
18.10.2011 г.
Започна Националната есенна кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване „Бъди силен! Дари кръв!".
17.10.2011 г.