НОВИНИ

20.06.2012 г.
Йемен: служител на Международния комитет на Червения кръст бе убит в Абиан
Сана, Женева (МКЧК) – Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) е дълбоко шокиран и разтревожен от смъртта на един от своите служители Хюсеин Салех, на 35 г., гражданин на Йемен, женен с 4 деца, който бе убит тази сутрин, докато изпълняваше мисия в северната част на провинция Абиан.
Господин Салех, заедно с още трима членове на персонала са правили оценка на хуманитарната ситуация в региона, която бе тежко засегната от бойните действия наскоро. Обстоятелствата около инцидента все още не са ясни.

„Ние сме съкрушени от загубата на нашия приятел и колега Хюсеин”, сподели Ерик Марклай, ръководител на делегацията на МКЧК в Йемен. „Той беше много деен и всеотдаен служител. Той изигра изключително важна роля за своя екип, помогна на десетки хиляди хора в южната част и загуби живота си, докато изпълняваше хуманитарна мисия.

МКЧК изказва най-искрени съболезнования към семейството и приятелите на Хюсеин. Българският Червен кръст също изказва своите съболезнования и е съпричастен към болката от загубата на този млад служител.