НОВИНИ

13.04.2018 г.
Нови контейнери за използвани дрехи
На Женския пазар в столицата, на различни места, бяха поставени три нови контейнера за употребявани дрехи. Благотворителната инициатива е на „Пазари Възраждане“ ЕАД и HUMANITA Ltd, със съдействието на Българския Червен кръст.
Целта е да се подпомогне разделното събиране на текстил, като част от дрехите ще бъдат дарени на Червения кръст.
Заместник-директорът на Столичната организация на Българския Червен кръст Спаска Тасева заяви, че за да бъдат предоставени на хора в бедствена ситуация, дрехите трябва да са здрави, чисти и пакетирани.
По думите на Йоана Христова, заместник-кмет на Столична община, едно нещо, което вече не се ползва и стои в гардероба, освен да попадне в контейнера за смесени отпадъци, би могло да бъде в помощ на някой нуждаещ се.
Изпълнителният директор на пазари „Възраждане“ Драгомир Димитров изрази надежда, че с благородната инициатива ще се постигнат реални екологични резултати и ще бъде подпомогната дейността на БЧК в полза на хората при бедствия и аварии.
По думите на организаторите българинът има все по-висока култура за разделно събиране на отпадъците, а контейнерите за текстил се пълнят за отрицателно време.