НОВИНИ

15.04.2018 г.
Турнир по водно спасяване
ОблС на БЧК организира за втора поредна година турнир по водно спасяване „Ичко войвода“ със съдействието на община Благоевград, Водноспасителната служба към НС на БЧК, дружеството на водните спасители при БЧК – Благоевград, в официално партньорство със “Speedo”, “Хиполенд “ и спонсорство от „PIRIN SPRING”.
Гости на събитието бяха Емилия Тунева, заместник-кмет по строителство и сигурност на община Благоевград, Антон Налбантов, директор на дирекция ВСС на БЧК, представители на щипската организация на Македонския Червен кръст и абсолютните световни шампиони по водно спасяване Теодора Томова и Емилия Юрукова.
С едноминутно мълчание в памет на загиналите на АМ „Тракия“, турнирът официално откри директорът на ОблС на БЧК - Благоевград Йорданка Стойчева.
Приветствие от името на кмета на община Благоевград прочете Емилия Тунева.
Поздрав към всички присъстващи – организатори, състезатели, треньори и гости бе изпълнението на отбора по синхронно плуване към плувен клуб „ТИБРИС“.
Участваха 170 души от плувните клубове в Благоевград, Сандански, София и София - област, Варна, Велико Търново, Смолян, Севлиево, Добрич, Русе, Бургас и от Академията на МВР. Главен съдия на турнира бе Борис Захариев, гл. експерт в дирекция ВСС на БЧК.
Шампион на тазгодишния турнир и носител на приза на БЧК – Благоевград е плувен клуб „GD-sport“ – Благоевград, с треньор Екатерина Георгиева. На второ място се класира плувен клуб „Атомик“ - Козлодуй, а третото място беше присъдено на плувен клуб БЧК – София.