НОВИНИ

24.04.2018 г.
Хиполенд и БЧК дариха модерна медицинска апаратура
Националната верига хипермаркети за детски и бебешки стоки, със съдействието на Българския Червен кръст, дари на Клиниката по детска анестезиология и реанимация на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ Мултипараметричен монитор за неинвазивно изследване на параметри Radical 7.
Медицинската апаратура ще послужи за много прецизно, непрекъснато и в същото време безболезнено и щадящо малките пациенти проследяване на изключително важните в реанимационния процес показатели за нивата на хемоглобина, на пулса и сатурацията. Най-важното е, че всичко това се случва неинвазивно, чрез поставяне на сензор на ръчичката или крачето. Уникалният апарат е от най-ново поколение и е толкова широкообхватен, че може да подава параметри по време на операция или транспортиране както на новородени, така и на възрастни пациенти. Благодарение на различни светлинни, цветови и звкукови индикатори, той сигнализира на анестезиолога или реаниматора на момента, че има промяна в показанията на пациента.

В Рапортната зала на „Хирургичен комплекс” в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”, дарението бе връчено на изпълнителния директор на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов от Мариан Колев – изпълнителен директор на Хиполенд АД и от акад. Христо Григоров – председател на БЧК.

В знак на благодарност за дългогодишното ползотворно партньорство и с признателност за помощта, която Хиполенд оказва всяка година на уязвими български деца, председателят на БЧК връчи почетна грамота на директора на Хиполенд.
Освен медицинската апаратура, Хиполенд АД дари и играчки за залите за почивка и игра на малките пациенти на болницата.