НОВИНИ

16.04.2018 г.
Първа среща на Силви Вартан в България
Веднага след пристигането си певицата посети БЧК и се срещна с деца от Програмата „Топъл обяд“
На 16 април 2018 г. (понеделник) световноизвестната актриса и певица от български произход Силви Вартан бе на посещение в централата на БЧК, придружена от съпруга си, известния американски продуцент Тони Скоти, и от Теофана Теохарова – зам.-председател на Асоциация „Силви Вартан за България”. В Музейната зала на организацията тя бе посрещната от председателя на БЧК акад. Христо Григоров и от генералния директор д-р София Стоименова.
Ученици от 17 СУ с преподаване на френски език, които се хранят безплатно по Програма „Топъл обяд“, поздравиха гостенката с музикални изпълнения и й поднесоха собственоръчно изработени от тях подаръци. За децата срещата бе вълнуваща не само заради прекия контакт със Силви, но и защото всяко от тях получи лично посветен от нея автограф.
Силви Вартан сподели, че децата дълбоко са я развълнували и са изпълнили сърцето й с топлина, че това е най-истинският израз на благодарност.
„Вече четвърт век Асоциация „Силви Вартан за България” и БЧК си сътрудничат и партнират успешно в подкрепа на уязвими български деца“ – каза председателят на БЧК Христо Григоров.
За своята мащабна дарителска и благотворителна дейност Силви Вартан е носител на най-високото отличие на БЧК – златен медал за заслуги „Български Червен кръст” и на Почетен знак за насърчаване към човеколюбие.