НОВИНИ

25.04.2018 г.
Председателят на БЧК бе удостоен с приза „Сърцето на София“
Председателят на БЧК акад. Христо Григоров бе удостоен с наградата „Сърцето на София“ – отличиe, което се присъжда на личности, неправителствени организации и компании, заслужили признание с творчеството си и обществената си дейност в полза на децата на България.
Десетата юбилейна церемония-концерт "Различни, но заедно", организирана от „Арт център Кърнолски“, се проведе в залата на Руския културно-информационен център в София. Председателят на БЧК получи своя приз от зам.-министъра на образованието Таня Михайлова. „Чест и отговорност е да връча тази награда, защото делото на БЧК, това, което прави в българските училища, въвличането на младите хора в благотворителни каузи, е достойно за пример и трябва да се последва“, каза Т. Михайлова.
„Благодаря на организаторите за високото отличие. Приемете моята признателност за изключително ползотворната Ви работа с децата. Тези деца, които ме просълзиха. Има шанс за България, докато има такива прекрасни деца, които, вярвам, ще я направят, каквато винаги сме искали. Вече 140 години БЧК е в полза на обществото и на хората - навсякъде, за всеки, като основен приоритет е грижата за децата“ – сподели пред участниците председателят на БЧК. Той подари на домакините на събитието от Руския културно-информационен център копие на оригиналното издание на сборника „Български народни песни” от Братя Миладинови.

Преди началото на концерта в Голямата зала на Руския културно-информационен център бе открита благотворителна изложба с творби на ученици от 144 СОУ „Народни будители“ и деца от Ателие „Прегърни ме“. За приноса си към инициативата сертификат получиха и доброволците на Българския младежки Червен кръст.