НОВИНИ

26.02.2018 г.
Наградени проекти на БЧК
Българският Червен кръст получи две отличия по време на 15-ото издание на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.
Рекорден брой проекти (112) на 71 компании се състезаваха в 6 категории „Инвеститор в обществото”, „Инвеститор в знанието”, „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд”, „Маркетинг, свързан с кауза“, „Инвеститор в околната среда“, „Най-добра социална политика на малко или средно предприятие“.

Носителите на награди определи 16-членно жури от представители на бизнеса, публичния и неправителствения сектор, академичните среди, дипломатическия корпус и медиите.
В категория „Маркетинг, свързан с кауза“ второ място беше присъдено на Коледната благотворителна кампания на БЧК, Кока Кола България и „Фантастико“ в полза на Програма „Топъл обяд“.
Трето място в категория „Инвеститор в околната среда“ получи фирма „Хюманита“ за системата за ефективно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти чрез контейнери в сътрудничество с БЧК.

Отличията връчиха Емил Караниколов, министър на икономиката, Бисер Петков, министър на труда и социалната политика Деница Сачева, зам.-министър на образованието и науката, Николай Кънчев, зам.-министър на околната среда и водите, Дончо Барбалов, зам.-кмет на София и Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания у нас.