НОВИНИ

07.02.2018 г.
"Пожарникар на годината" 2017
За 23-ти път МВР награди пожарникарите, които през миналата година с делата си са успели да помогнат на десетки хора.
Високото отличие беше присъдено на главен инспектор Боян Кондуров - началник на РСПБЗН –Благоевград, за справянето със ситуацията в района на Кресна, където през лятото на миналата година след огромен пожар изгоряха хиляди декари гори.
Награда за героизъм получи младши експерт Здравко Апостолов, началник на дежурна смяна в ПБЗН – Сандански, който извади от 70-метрова пропаст трима души, пропаднали с автомобила си.
Стефан Балабанов, заместник-министър на МВР, поздрави всички наградени от името на вътрешния министър Валентин Радев. Той заяви, че ръководството на МВР ще подкрепя не само служителите на ГДПБЗН, но и 3000-те доброволци, които всяка минута са готови да се включат в потушаване на пожари.
На церемонията се проведе и търг за детска рисунка, средствата от който ще отидат за подпомагане на 43 деца на загинали и пострадали пожарникари.
Българският Червен кръст беше представляван от д-р София Стоименова, генерален директор, която връчи на комисар Николай Николов, директор на ГД ПБЗН, поздравителен адрес и изказа удовлетворението на ръководството на БЧК от изключително ползотворното сътрудничество между двете институции.