НОВИНИ

Приключиха успешно международните мисии на 21 доброволци на европейски национални дружества, част от пилотен проект „Европейски доброволчески корпус за хуманитарна помощ“, финансиран от Офиса за хуманитарна помощ към Европейската комисия. Партньори по проекта са Френският, Австрийският, Българският, Германският и Финландският Червен кръст, с подкрепата на МФЧК/ЧП.
08.11.2012 г.
Проведе се Генералната отчетно-изборна Асамблея на Международната федерация по водно спасяване ILS, която съгласно устава на организацията се събира през четири години. За президент на федерацията форумът избра г-н Грахам Форд от Австралия.
08.11.2012 г.
Съгласувано с Държавен фонд „Земеделие“ и с Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), започна раздаването на продуктите по втория транш на програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз за най-нуждаещите се лица”. Тя се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и се прилага от ДФ „Земеделие”, а при реализирането й участват местните власти и БАБХ.
05.11.2012 г.
Представител на Българския Червен кръст участва в национално тренировъчно учение, организирано от гражданската защита на страната, съвместно с Малтийския Червен кръст, с цел проверка на ресурсите и комуникацията между различните служби за помощ по време на природно бедствие.
03.11.2012 г.
Във връзка с настъпването на есенно-зимния сезон, отдел “Пътна полиция” при ГД „Национална полиция” на МВР започва провеждането на традиционната акция “Светлина”, с традиционната подкрепа на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” при Министерство на траспорта, информационните технологии и съобщенията, Съюза на българските автомобилисти, Асоциацията на автомобилните производители и техните представители в България и Българския Червен кръст.
01.11.2012 г.