НОВИНИ

01.11.2012 г.
Акция “Светлина”
Във връзка с настъпването на есенно-зимния сезон, отдел “Пътна полиция” при ГД „Национална полиция” на МВР започва провеждането на традиционната акция “Светлина”, с традиционната подкрепа на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” при Министерство на траспорта, информационните технологии и съобщенията, Съюза на българските автомобилисти, Асоциацията на автомобилните производители и техните представители в България и Българския Червен кръст.
Целта на акцията е превенция за намаляване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия и главно на тези с пешеходци; подготовката на автомобилите и останалите превозни средства за движение през зимата; подобряване на уличното осветление, маркировката и други условия за безопасност в населените места и извън тях. В цялата страна пътните полицаи и инспекторите на „Автомобилна администрация” ще извършват масови проверки за изправността на фаровете и готовността на моторните превозни средства за прехода към зимни условия за движение. Обект на специални проверки ще са техническото състояние на автобусите и тежкотоварните автомобили и водачите на автобуси и микробуси, превозващи деца.
Българският Червен кръст, съвместно с Пътна полиция и Съюза на българските автомобилисти продължава провеждането на “открити уроци” по пътна безопасност в училищата с най-малките деца от 7 до 10 години.