НОВИНИ

13.02.2023 г.
Под мотото „Обичай безопасно” БМЧК ще отбележи 14 февруари

Част от Националната АНТИСПИН кампания

За поредна година, под мотото „Обичай безопасно”, доброволците на Българския младежки Червен кръст ще отбележат 14-ти февруари, Денят на влюбените (Свети Валентин), с редица дейности на територията на цялата страна. Целта е да се запознае обществеността с опасностите на сексуално-рисковото поведение, като част от втория етап на Националната АНТИСПИН кампания на Министерство на здравеопазването.

На 14 февруари (вторник), В София, в подлеза на метростанция „Сердика“, от 16:00 ч. до 18:00 ч., доброволци на столичната младежка организация ще разпространяват информационни материали. Минувачите ще могат да се включат в игрите „Безопасни прегръдки“, „Фото рамки“ и „Зарът на късмета“. На пунктовете, ще се разиграва „Линията на риска“ – състезание за най-бързо поставяне на презерватив върху макет, викторина с митовете и истините за вируса. Доброволците ще проведат и онлайн кампания за популяризиране дейностите по превенция на ХИВ/СПИН.

Дейности във връзка с Кампанията ще бъдат реализирани и от териториалните центрове на Столичната организация на БЧК. В различни софийски училища ще има презентации, ще се раздават информационни материали и „Валентинки“, ще се провеждат дискусии. Младежите ще запишат клип, с който ще припомнят какво представляват ХИВ и СПИН, как се предава вирусът и как да се предпазим от него, а видеото ще бъде разпространено в социалните мрежи. Информационни материали и „Валентинки” ще бъдат раздавани и в Студентски град.

Информация за дейностите и инициативите по области можете да намерите в прикачения файл.