НОВИНИ

27.07.2009 г.
Вода и първа помощ в жегите
Доброволците съветваха столичани как да се предпазват в горещините.
София
25-26 юли 2009 г.
В най-горещите дни на лятото по инициатива на столичния кмет Бойко Борисов и БЧК в София бяха разкрити два специализирани пункта, където близо 30 млади червенокръстци раздаваха вода на нуждаещите се и мереха кръвното им налягане. Доброволците съветваха столичани как да се предпазват в горещините. Стотици жители и гости на София получиха компетентна помощ и студена минерална вода, дарена от “Банкя” ООД.

Шумен
23-25 юли 2009 г.
В Шумен се проведе тридневна съвместна акция на общината и БЧК за по- поносимо преодоляване на горещите летни дни. Бяха открити два пункта, на които доброволци раздаваха минерална вода и мереха кръвното налягане на своите съграждани.

Ямбол
24-25 юли 2009 г.
И това лято ямболската червенокръстка организация откри пункт в помощ на гражданите през най-горещите дни. В продължение на два дни доброволци предоставяха на гражданите минерална вода, измерваха нивото на кръвното налягане и даваха съвети за справяне с летните горещини на всеки, който проявява интерес. За повишаване информираността на населението за справяне в летните жеги, доброволци на БМЧК раздаваха информационни брошури .

Бургас
24-25 юли 2009 г.
Доброволците на БМЧК раздаваха вода в центъра на града, която беше предоставена от общината. На разкрития пункт имаше медицинско лице и обучени по първа долекарска помощ доброволци, които измерваха кръвното налягане на гражданите в Бургас и раздаваха брошури с полезни съвети.