НОВИНИ

В офиса на Столичната организация на БЧК в ж.к. „Стрелбище” министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, председателят на Българския Червен кръст Христо Григоров и изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов предоставиха на социално слаби хора полагащите им се продукти по програма „Благотворителност”. С това събитие стартира първият транш за предоставяне на храни от интервенционните запаси на ЕС в София, който ще продължи до 2 октомври 2012 г. Право да получат хуманитарната помощ имат 17 000 столичани.
13.09.2012 г.
За пета поредна година, БЧК ще раздава хранителни продукти на уязвими граждани по програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз за най-нуждаещите се лица”. Тя се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и се прилага от Държавен фонд „Земеделие”, а при реализирането й участват местните власти и Българската агенция за безопасност на храните.
09.09.2012 г.
По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, всяка втора събота на месец септември се отбелязва Световният ден на първата помощ, който тази година премина бъде под мотото „Първа помощ за уязвимите хора”.
08.09.2012 г.
Българският Червен кръст проведе еднодневно обучение по първа долекарска помощ за придружители и асистенти на хора с увреждания и за родители на деца със специфични потребности.
04.09.2012 г.
Българският Червен кръст организира от 2 до 5 септември 2012 г. на учебния полигон на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” (в кв. „Меден рудник” в Бургас) национално учение на доброволните екипи за действие при бедствия и извънредни ситуации.
02.09.2012 г.
Започна работа „Академията за доброволци”, която тази година се провежда под мотото на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец „Младежта е на ход”.
02.09.2012 г.