НОВИНИ

03.10.2011 г.
Обучение на Регионалния екип за действия при бедствия на МФЧК/ЧП – зона Европа
В околностите на Инголщадт, Германия, се проведе опреснителен курс и симулация в реални условия за членове на Регионалния екип за действия при бедствия РЕДБ на МФЧК/ЧП – зона Европа.
Участваха 35 души от 12 национални червенокръстки дружества. БЧК бе представен от Ясен Сливенски - директор на дирекция „Мениджмънт на бедствията” и ръководител на екипи на терен на МФЧК/ЧП, както и член на екипа обучаващи в курса, и Деница Баръмова - главен специалист в БМЧК. И двамата наши представители са членове на РЕДБ.
Целта на курса бе подобряването на взаимодействието на представителите от водещите национални дружества, както и възможността за съвместна работа, добро сътрудничество и координация на терен в случаи на бедствие с представители на МФЧК/ЧП и ключови фигури в областта на мениджмънта на бедствията от националното дружество домакин - Германския Червен кръст. Всички участници бяха настанени в базов палатков лагер на ГЧК. Проведено бе и съвместно учение за ликвидиране на последиците от наводнение по река Дунав и евакуация на пострадали.