НОВИНИ

08.09.2011 г.
БМЧК отбелязва 90 годишен юбилей с Национална доброволческа кампания
БМЧК, най-голямата доброволна младежка организация с повече от 4 000 членове и 2 000 доброволци, вече 90 години чрез своите дейности утвърждава хуманитарните ценности сред децата и младежите и работи за намаляване на социалната и здравната им уязвимост.
По повод годишнината от създаването на БМЧК в сградата на Фестивалния и конгресен център – Варна, бе дадено началото на Национална младежка доброволческа кампания “Бъди един от 90 000”. На пресконференцията с медиите и в присъствието на г-н Кирил Йорданов – кмет на Варна, г-н Илия Раев, член на НС на БЧК и председател на Варненската червенокръстка организация, д-р Славита Джамбазова – зам.-генерален директор на БЧК, председателят на БМЧК Петър Петров, директорът на БМЧК Атанас Цветански, представители на партньорски организации бе предоставена кратка информация за историята и специфичните дейности на организацията, както и подробности за предстоящата кампания.
Над 100 доброволци от цялата страна, участници в летния лагер „Академия за доброволци 2011”, организираха пред входа на Морската градина атрактивен музикален флаш-моб, а млади варненски червенокръстци демонстрираха умения по основни дейности на БМЧК.
По случай 90-годишнината на БМЧК община Варна е удостоена с почетен плакет за изключителния си принос към младежкото червенокръстко движение. Плакетът бе връчен на г-н Кирил Йорданов по време на пресконференцията.