НОВИНИ

28.07.2011 г.
Национална кампания за толерантност на пътя
В подкрепа на целите на “Десетилетие на действия за безопасност по пътищата 2011 - 2020”, изразявайки своята непримиримост към факта, че нашата столица е градът с най-много загинали пешеходци в Европа, няколко партньорски организации инициират национална кампания за толерантност на пътя.
Статистиката показва, че във всяко трето ПТП участва пешеходец и тъй като пешеходците са най-уязвимите участници в движението, ще бъдат припомнени основните правила за оцеляване на улицата, а водачите ще бъдат призовани да спазват предимството на пешеходеца.

Организатори на кампанията са: Българската асоциация на пострадали при катастрофи, Министерството на здравеопазването, Българският Червен кръст, Съюзът на българските автомобилисти и КАТ – Пътна полиция;

Партньорите ще разпространят информационна листовка сред пешеходци и водачи във всички градове в страната с помощта на регионалните структури на Министерството на здравеопазването, Българската асоциация на пострадали при катастрофи и Българския Червен Кръст.

Кампанията започва на 29.07.2011 г. от 11:00 ч. с пресконференция на организаторите в агенция “София Прес” (ул. “Славянска” 29, ет. 7), на която ще бъде представена листовката.

В същия ден и час доброволци на БЧК, Българска асоциация на пострадали при катастрофи и регионалните здравни инспекции към МЗ ще раздават листовки на ключови кръстовища в столицата и други градове в страната.