НОВИНИ

28.07.2011 г.
Норвежкият Червен кръст благодари на БЧК за съпричастността
Норежкият Червен кръст изпрати отговор на съболезнователното писмо във връзка с трагичните инциденти, в които намериха смъртта си над 70 души.


Скъпи приятели,

Благодарим ви за топлите и искрени съболезнования и съчувствие след невероятната трагедия, сполетяла Норвегия на 22 юли.

За нас са много ценни вашата солидарност и доброта в тези трудни времена за народа на Норвегия и за Норвежкия Червен кръст. Тъй като Норвегия е малка страна, тази катастрофа засегна всички нас като нация, роднини, приятели, съседи и колеги. Ние всички сме свързани с жертвите на невъобразимата трагедия.

Норвежкият Червен кръст реагира с пълен капацитет в тези ужасни дни. Голям екип от доброволци с лодки помага при търсенето и спасяването на лисващите хора и предоставя психологическа подкрепа на мястото на атентатите. Досега Норвежкият Червен кръст е помогнал чрез предоставяне на транспорт с линейки, със станции за първа помощ и кръводаряване, а нашите телефонни линии за младежи работят с пълна натовареност. Мобилизирали сме доброволци в цялата страна за подпомагане на местните общности, където жертвите и техните семейства и приятели живеят, и им осигуряваме необходимата подкрепа, за да се справят с трудната ситуация.

Правим и ще продължим да правим всичко възможно, за да облекчим човешкото страдание и мъката, засегнали страната ни, като високо ценим вашия израз на подкрепа в постигането на тази цел.

С уважение,

Свен Молеклейв
Председател

Андре Стойлен
Генерален секретар