НОВИНИ

20.06.2011 г.
Делегация на Китайския Червен кръст е на посещение в Българския Червен кръст
На посещение в България е делегация на Китайския Червен кръст (КЧК), ръководена от г-н Уан Уей, зам.-председател на КЧК.
Целта на визитата е обмяна на опит и обсъждане на възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество чрез партниране в областта на мениджмънта на бедствията, фондонабирането по време на кризисни ситуации, сътрудничеството между младежките ни структури и спасителните екипи, социалните и здравните политики и програми, организационното развитие, разпространението на международното хуманитарно право и др.
Днес делегацията се срещна с ръководството и с експертния съвет на БЧК. Представени бяха приоритетните дейности в работата на организацията.
Китайската делегация ще посети Националния учебен център и Националната складова база на БЧК в с. Долни Лозен. Ще се запознае на място с работата на Пазарджишката червенокръстка организация и ще разгледа социален магазин и Център за настаняване от семеен тип на БЧК в града. Колегите ще се срещнат с бенефициенти по програма „Домашни грижи” и с кмета на Пазарджик Тодор Попов. Китайските гости ще бъдат и в Пловдив, където ще посетят единствения в страната Многофункционален социален център на БЧК.
Програмата на посещението предвижда и среща с представители на Министерството на външните работи и на посолството на Китайската народна Република в България.