НОВИНИ

30.01.2009 г.
Председателят на БЧК благодари на планинските спасители, участвали в издирването на сноубордиста
До
планинските спасители от
Банско, Разлог, Якоруда, Сандански,
Благоевград, София и Пловдив,
участвали в спасителната акция
на 28 и 29 януари 2009 г.

Скъпи планински спасители,

Разрешете ми от името на Националния съвет на БЧК, от всички колеги от Българския Червен кръст и лично от свое име да ви поздравя за вашето мъжество и себеотрицание по време на спасителната акция при издирването на Виктор Гърдев, затрупан от лавина над Банско.
Ние дълбоко съзнаваме каква жертвоготовност бе необходима при провеждането на тази спасителна операция в тежки условия - вятър, студ, сняг и реална опасност от свличане на нови лавини в района. Петдесет планински спасители не се поколебаха да изпълнят своя човешки и граждански дълг и работиха цяло денонощие, за да спасят човешки живот, рискувайки и залагайки своя собствен живот.
Благодаря ви за всичко, което правите в името на нашата обща мисия, лишавайки себе си и своите семейства от време и внимание. Високият обществен авторитет на Българския Червен кръст се дължи и на всички вас.
Благодаря ви, че със своето поведение и себеотдаденост показахте на нашето общество какво значи да служиш на достойна кауза и дадохте още веднъж пример за висок професионализъм и хуманност.

Христо Григоров