НОВИНИ

13.01.2009 г.
Българският Червен кръст предприема мерки срещу студа
БЧК мобилизира своите човешки и материални ресурси за защита на пострадали и за участие в спасителни операции при предстоящите зимни студове.
Във връзка с кризисната обстановка в страната областните организации на БЧК са провели заседания на Оперативните си щабове за работа при бедствия. Тежките застудявания, снежните виелици и заледяванията поставят в рискова ситуация живота на много хора. БЧК мобилизира своите човешки и материални ресурси за защита на пострадали и за участие в спасителни операции при предстоящите зимни студове.
Структурите на БЧК са в непрекъсната връзка със звената и службите на единната спасителна система в областите за съгласувано подаване на информация в реално време. Сред населението се разпространява инструкция със съвети и мерки за защита при опасност от измръзване, които БЧК предостави на областните организации и медиите.
Във връзка с усложнената обстановка община Пловдив, съвместно с Областния съвет на Български Червен кръст, разкри пунктове, на които, при необходимост, доброволци на организацията ще раздават топли напитки и дрехи на бездомни хора.
Пунктовете се намират на ул. “Изток” №48 и ул. “Кракра” №6 с работно време от 9:00 до 17:00 часа всеки работен ден.