НОВИНИ

14.04.2011 г.
Дари кръв – спаси живот!
Тази година кръводарителската акция ще се проведе на 15 април в централата на БЧК.
Традиционно, по време на големите християнски празници Цветница и Великден, Българският Червен кръст, съвместно с Националния център по трансфузиология и хематология (НЦХТ), организира кръводарителски акции. Целта е гражданите да бъдат информирани за безвредността и безопасността на акта на кръводаряване, да се популяризират и утвърждават принципите на доброволност и безвъзмездност сред обществеността.
Тази година акцията, под надслов “Дари кръв – спаси живот!”, ще се проведе на 15 април в централата на БЧК. В нея ще участват доброволци, служители и партньори на организацията. Сред тях ще бъдат Нина Димитрова и Васил Василев-Зуека, които подкрепят пролетната кръводарителска кампания и ще отправят послание към младите хора за активно участие в нея.
Каним Ви да отразите инициативата и да призовете Вашите колеги също да дарят кръв. Медицинските екипи на Националния център по трансфузиология и хематология ще бъдат на разположение на желаещите до 14 часа.
Всеки здрав човек между 18 и 65-годишна възраст може да дарява кръв поне веднъж годишно.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
Заповядайте на 15 април 2011 г. (петък) от 10.30 ч. в сградата на БЧК (бул. “Джеймс Баучер” 76).
Надяваме се с Ваша помощ да допринесем за изграждане у младите хора на позитивно отношение към дълбоко хуманния акт на доброволното кръводаряване и включването им в кръводарителски акции.