НОВИНИ

13.01.2011 г.
Министър-председателят награди планински спасители на БЧК
Премиерът Бойко Борисов стана почетен член на Планинската спасителна служба (ПСС).
На церемония в Министерския съвет министър-председателят награди представители на отряди на Планинската спасителна служба към Български Червен кръст. Признанието е по повод успешно проведените акции през изминалата година. Беше отличен отрядът в Банско, който през 2010 г. е спасил над 30 души. Награда получи и отрядът на ПСС в София, който е оказал помощ на отрядите в цялата страна.
Министър-председателят обеща подкрепа на планинските спасители и заяви, че ще бъде осигурено всичко необходимо за работата на ПСС при БЧК. В двора на Министерски съвет планинските спасители доведоха пет спасителни кучета.
Във връзка с награждаването на планински спасители на Българския Червен кръст, участвали в тежки акции по издирване и спасяване на възрастни и деца в планината, ръководството на организацията изказва своето задоволство от този акт на внимание на българското правителство към всеотдайния и високохуманен труд на доброволците на Планинската спасителна служба към БЧК.
Наградите се приемат и като признание за цялостния обществен принос на доброволците на най-голямата хуманитарна организация в България. Награждаването, в самото начало на Европейската година на доброволците, е ясен и позитивен сигнал от българското правителство и лично от министър-председателя на Република България Бойко Борисов за все по нарастващата роля на доброволците в българското общество и все по-голямата необходимост от обществено признание и официално регламентиране на тяхната работа.