НОВИНИ

30.11.2010 г.
БМЧК организира шествие по случай 1 декември, Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН
За осемнадесети път Българският младежки Червен кръст ще отбележи 1 декември – Световния ден на борбата срещу СПИН
За осемнадесети път Българският младежки Червен кръст ще отбележи 1 декември – Световния ден на борбата срещу СПИН.
На 1 декември (сряда) в 16.00 часа от площада пред Народния театър „Иван Вазов” ще потегли шествие на доброволци на Червения кръст, което ще премине по бул. „Цар Освободител” и ще завърши в подлеза на метростанция „Софийски университет”. По пътя на шествието доброволците ще разпространяват информационни материали, червени лентички – символ на борбата срещу СПИН, и презервативи – единственото надеждно средство за предпазване от ХИВ.
В подлеза пред СУ доброволци и артисти от студентския театър „Алма Алтер” ще направят своеобразен спектакъл - етюди и игри, насочени към повишаване на информираността на хората и призив за повече толерантност към живеещите с ХИВ.
Акцията ще продължи до 18.30 часа и ще завърши с изграждането на горяща панделка от свещи.
Всички, които желаят, могат да изследват своя ХИВ-статус напълно анонимно и безплатно в подлеза пред СУ, където ще има подвижен екип, осигурен от Асоциацията по семейно планиране.
През целия ден на 1 декември доброволци на БМЧК-София ще провеждат информационни кампании в 7 столични училища, както и в Медицинския университет, Техническия университет и Висшето транспортно училище.