НОВИНИ

15.12.2010 г.
Коледни помощи за деца, пострадали при автомобилни злополуки
По повод наближаващите Коледни и Новогодишни празници, Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия
По повод наближаващите Коледни и Новогодишни празници, Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст ще подкрепи с парични помощи семействата на 19 деца, жертви на “войната” по пътищата.
Пострадалите деца от София и Перник ще получат финансовите средства, предназначени за долечение и възстановяване, на 16 декември 2010 г. (четвъртък) от 11 часа в Рапортната зала на УМБАЛСМ «Н.И. Пирогов» - ІІ етаж.
Гости на благотворителната проява ще бъдат представители на партньорите на Фонда и лекари, положили грижи за спасяването и предотвратяването на тежки увреждания на пострадалите деца.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
Каним Ви да се присъедините към хуманната инициатива на Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст.

16 декември 2010 г. (четвъртък), 11 часа
Рапортната зала на УМБАЛСМ «Н.И. Пирогов» - ІІ етаж


Националният дарителски фонд е учреден през 2005 г. от Българския Червен кръст, МВР – Пътна полиция, Професионалната българска футболна лига, Съюза на българските автомобилисти и Българския футболен съюз. През 2008 г. към него се присъединиха и Министерството на транспорта, Министерството на здравеопазването, Асоциацията на производителите на автомобили и техните оторизирани представители в България, Асоциацията на вносителите на автомобили и Здравно-осигурителният институт. Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители, до момента фондът е подпомогнал 192 семейства от цялата страна за лечението на деца с различна степен на увреждания, вследствие на пътни злополуки.