НОВИНИ

13.12.2010 г.
Американският посланик се срещна с ръководството на Българския Червен кръст
Негово превъзходителство г-н Джеймс Уорлик – извънреден и пълномощен посланик на САЩ в България, днес посети централата на Българския Червен кръст
Негово превъзходителство г-н Джеймс Уорлик – извънреден и пълномощен посланик на САЩ в България, днес посети централата на Българския Червен кръст и се срещна с ръководството на организацията.
Председателят на БЧК г-н Христо Григоров представи на посланика структурата на БЧК и неговите функции. Генералният директор д-р София Стоименова запозна госта с приоритетите на организацията, с дългогодишното сътрудничество на БЧК с Американския Червен кръст. В знак на благодарност за оказаната значителна помощ в годините на прехода Н. Пр. г-н Джеймс Уорлик получи почетен плакет.
Американският посланик сподели своите впечатления от посещението си в Националния учебен център и централната складова база на БЧК и готовността на организацията да партнира на държавните институции при бедствия. Той присъства на проведената по случай Световния ден на доброволеца тренировка на БМЧК за реакция при наводнение.
Г-н Уорлик подчерта високия авторитет на Българския Червен кръст в Международното червенокръстко движение и голямото му обществено доверие в страната. Той увери своите домакини, че винаги могат да разчитат на съдействие и подкрепа от американското посолство за своята хуманитарна дейност.