НОВИНИ

20.03.2024 г.
БЪЛГАРСКИЯТ ЧЕРВЕН КРЪСТ С НАГРАДА „ПАРТНЬОРИ НА ТЕРЕН“ ОТ АСП

Награди в четири категории на Програма „Храни и основно материално подпомагане“ получиха отличените на специална церемония по награждаване на служители на Агенцията за социално подпомагане във връзка със Световния ден на социалната работа.


Заместник-министърът на труда и социалната политика Николай Найденов връчи отличието на заместник-генералния директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска. Служители и доброволци на БЧК раздаваха на крайните потребители закупените пакети с хранителни продукти чрез договор по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014 – 2020, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Червеният кръст е и партньорската организация по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ 2021 – 2027, съфинансирана от ЕСФ+. През настоящия програмен период БЧК ще предостави около 300 000 индивидуални пакета с храни, които ще достигнат до около 500 000 души, които включват и новия вид подкрепа – индивидуални пакети с хигиенни материали, заедно с хранителните продукти.


Награди за добро партньорство в социалната сфера получиха още Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), УНИЦЕФ-България, Министерството на вътрешните работи и Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“.