НОВИНИ

06.11.2023 г.
БЧК продължава с дейностите по подпомагане на пострадалите в с. Лъвино, общ. Исперих

Екипите на Българския Червен кръст продължават да работят на терен в исперихското с. Лъвино, което пострада сериозно от бурния ураганен вятър на 4 ноември 2023 г.  Доброволци и служители, както и психолози на БЧК-Разград и БЧК-Русе са на място и оказват психологическа подкрепа на пострадалите. Специалистите работят и с децата от пострадалите семейства, което е от изключителна важност за намаляване на напрежението и стреса вследствие на преживяното от тях в бедствената ситуация.


Българският Червен кръст закупи и предоставя хранителни и хигиенни пакети на най-засегнатите семества, а доброволците от клуб "Добротворци" на БМЧК-Исперих от Профилираната гимназия "Васил Левски", се включиха в разчистването на отломките след ураганния вятър.

Областната организация на БЧК-Разград е в постоянна комуникация с местните власти и с общинския кризисен щаб. Продължава извършването на оценка на нуждите, като БЧК и днес подпомага най-засегнатите жители на с. Лъвино.

БЧК се присъединява и подкрепя кампанията на Община Исперих за набиране на средства за възстановяване на щетите, причинени от природната стихия. Всеки желаещ да се включи в кампанията и да дари средства може да го направи по банков път, чрез специално разкритата дарителска сметка:

 

Община Исперих

Банка: ОББ АД

Банков код – BIC: UBBSBGSF

Банкова сметка – IBAN: BG30UBBS81558400192900

Вид плащане – 445100 /за дарения от страната/

Вид плащане – 445200 /за дарения от чужбина/

Основание: Дарение за пострадалите в Лъвино