НОВИНИ

05.06.2023 г.
Деца и национални състезатели с демонстрация по случай
Седмицата на водното спасяване 5- 11юни

Във връзка с традиционната Седмица на водното спасяване, която тази година е от 5 до 11 юни, на 7 юни 2023 г. (сряда) от 11:00 ч. на басейна на 55 СУ „Петко Каравелов“, кв. „Дървеница“, ул. „Дъбница“ № 3, деца от начален курс на обучение, под ръководството на инструктор, ще демонстрират умения за оказване на помощ при воден инцидент с подръчни средства от разстояние. Малчуганите ще покажат и теоретичната си подготовка, получена по образователната програма на БЧК „Приятели с водата“, и ще трябва да отговарят на въпроси, свързани с правилата за водната безопасност.

Демонстрация на различни видове техники с използването на спасителни средства ще направят състезателите от националния отбор по водно спасяване на БЧК, които достойно представиха страната на Световното първенство в Ричоне, Италия, през 2022 г.

По време на събитието председателят на БЧК акад. Христо Григоров, председателят на Националната комисия по водно спасяване и член на НС на БЧК доц. Стоян Андонов и директорът на дирекция Водноспасителна служба Антон Налбантов ще предоставят информация за нивата на водния травматизъм в страната до 1 юни 2023 г., броя на обучените водни спасители, както и за готовността на Водноспасителната служба за предстоящия летен сезон.