НОВИНИ

09.02.2023 г.
Кампания на БЧК за материални дарения в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия
БЧK преустановява набирането на материални дарения в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Това се налага заради изключително тежката обстановка и сериозните логистични затруднения в международната операция, които изпитват двете засегнати от земетресението страни. БЧК продължава да набира финансови средства по Националната кампания в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия, и по указания на турската страна – зимни палатки.

Благодарение на отзивчивостта на българското общество, към този момент, БЧК разполага с достатъчни количества хуманитарни помощи за покриване на първоначално заявените нужди от материални дарения, пристигащи от различни местни и международни канали. Екипите на БЧК работят по сортиране и разпределяне на постъпилите хуманитарни помощи и вече заявените доставки.

При постъпване на ново искане за изпращане на допълнителна хуманитарна помощ в Турция и Сирия, кампанията за набиране на материални дарения на БЧК ще бъде подновена.

Българският Червен кръст изказва своята дълбока благодарност на хилядите индивидуални и корпоративни дарители за доверието и за оказаната подкрепа!
Всеки, който желае да подкрепи кампанията на БЧК в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия може да го направи чрез специално разкритата банкова сметка:

Можете да дарите чрез:  •     Онлайн дарения

  •     SMS на стойност 1лв. кратък номер 1466 към всички мобилни оператори

  •     Банкова сметка в лв.


БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ


УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД


IBAN: BG64UNCR76301078660913


UNCRBGSF  (За пострадалите от земетресението )