НОВИНИ

06.02.2023 г.
БЧК с кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите от земетресението в Турция
За пострадалите от земетресението в Турция
банкова сметка IBAN: BG64UNCR76301078660913
и
SMS на 1466

Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на финансови средства в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Република Турция на 6 февруари 2023 г.


Открита е специална банкова сметка в лева:


Всеки, който желае да подкрепи кампанията на БЧК в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия може да го направи чрез специално разкритата банкова сметка.

Можете да дарите чрез:  •     Онлайн дарения

  •     SMS на стойност 1лв. кратък номер 1466 към всички мобилни оператори

  •     Банкова сметка в лв.


БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ


УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД


IBAN: BG64UNCR76301078660913


UNCRBGSF  (За пострадалите от земетресението )


Екип за търсене и спасяване от 12 души с 5 кучета от Планинската спасителна служба на БЧК отпътува тази вечер за Турция, за да се включи в спасителните дейности на място. Организацията има готовност и да предостави хуманитарна помощ от бедствения си резерв.

Българският Червен кръст изказва своята благодарност към всички, които отправиха към нас запитвания за набиране на помощи. В момента опитни и специално обучени екипи работят при изключително тежки условия на терен, като тяхната основна цел е спасяването на ранените и пострадалите. Предстои да бъде извършена оценка на дългосрочните нужди, за която колегите от Турския Червен полумесец ще предоставят допълнителна информация.

БЧК е в постоянна комуникация с Турския Червен полумесец и сформирания щаб на ТЧП, ръководещ операцията по подпомагане, както и с Министерството на вътрешните работи и ГД ПБЗН.