НОВИНИ

01.12.2023 г.
За втора година Българският Червен кръст и Kaufland България ще реализират съвместна кампания

За втора година Българският Червен кръст и Kaufland България ще реализират съвместна кампания в подкрепа на програмата на БЧК  „Топъл обяд“. С дарените средства организацията ще осигури безплатна топла храна за ученици в нужда.  От 1 декември 2023 г., до края на месеца, средствата ще се отчисляват от продажбата на детски играчки от собствената марка на веригата - Kidland.

„Топъл обяд“ е сред най-дългогодишните програми на БЧК, а  Kaufland е неин традиционен партньор вече 14 години със съвместни кампании, чрез които клиентите на веригата в цялата страна могат да даряват средства в специално поставени дарителски кутии. Благодарение на Програмата безплатна топла храна в училище получават деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства или с трайно безработни родители. За голям брой от тях осигуреният топъл обяд е значима мярка срещу отпадане от училище.

През изминалия декември компанията дари 20 000 лв., отчислени от продажбата на детски играчки с тази марка, като отделяше 30 ст. от всяка продадена играчка Kidland в подкрепа на „Топъл обяд“.

 

Общата сума, дарена от началото на съвместното сътрудничество на БЧК с  Kaufland България по програмата на БЧК "Топъл обяд", е над половин милион лева.