НОВИНИ

05.01.2023 г.
Kaufland дарява 20 000 лева за топъл обяд на ученици в нужда
Средствата са отделени от продажбата на детски играчки Kidland през декември
Kaufland дарява 20 000 лева в подкрепа на програмата „Топъл обяд“. Чрез нея Българският Червен кръст (БЧК) осигурява безплатна топла храна за ученици в нужда. Средствата за дарението са отделени от продажбата на детски играчки от собствената марка на веригата Kidland през декември.

„Топъл обяд“ е сред най-дългогодишните програми на БЧК, а  Kaufland е неин традиционен партньор вече 13 години. Благодарение на програмата безплатна топла храна в училище получават деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства или с трайно безработни родители. За голям брой от тях осигуреният топъл обяд е значима мярка срещу отпадането от училище. 

През изминалия декември клиентите на Kaufland в цялата страна имаха възможност да помогнат на тези деца, като купят играчка Kidland. Компанията отделяше 30 стотинки от всяка продадена играчка Kidland в подкрепа на „Топъл обяд“, като отделените средства за дарението са в размер на 20 000 лева. 

Благодарни сме, че през празничния месец декември клиентите ни отвориха сърцата си и подпомогнаха благородната кауза на БЧК. С покупката на играчка Kidland те зарадваха две деца –  своето с коледен подарък, а дете в нужда с топла храна“, каза Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и CSR” в Kaufland България. 

Общата сума, дарена от началото на съвместното сътрудничество на Kaufland България с БЧК по програмата, е над 480 хиляди лева. От началото на програмата до момента хуманитарната организация е осигурила приблизително 2 милиона безплатни топли обяда за нуждаещи се деца, които посещават училище. 

 

За Kaufland България: 

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.