НОВИНИ

05.12.2022 г.
На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца

Всяка година на 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца. На този ден се прекланяме пред хората, които безвъзмездно помагат на нуждаещите се и подобряват живота на уязвимите общности.Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец, включващо 192 национални дружества и над 14 милиона доброволци, представлява хуманитарна мощ със сериозни оперативни възможности. Като най-голямата доброволческа организация в страната и като част от тази велика хуманитарна сила, Българският Червен кръст е ангажирал целия си ресурс с действия, целящи да подпомогнат държавата в стремежа ѝ да се справи с извънредните ситуации, пред които е изправена.

Днес, когато изпитваме последствията от въоръжения конфликт в Украйна и огромната хуманитарна криза, която предизвика, нашите доброволци ежедневно оказват подкрепа на нуждаещите се. Не спират и дейностите по ограничаване разпространението на COVID-19, борбата с природни бедствия и всеотдайната работа в полза на нуждаещите се. Доброволците на Българския Червен кръст са винаги на предната линия: предоставят хуманитарна и медицинска помощ, психосоциална подкрепа, работят в извънредни ситуации, подпомагат най-уязвимите групи от обществото.

Дълбока признателност и благодарност към хората, които се борят и побеждават болката и страданието.
Благодарим Ви, доброволци!Пожелаваме Ви много здраве, сили и вдъхновение за успешна реализация в хуманната Ви  и достойна дейност!