НОВИНИ

30.11.2022 г.
БЧK и младежката организация ще отбележат 1 декември – Световния ден за борба със СПИН

 Българският Червен кръст и неговата младежка организация ще отбележат Световния ден за борба със СПИН  - 1 декември, с редица инициативи в цялата страна.От 13:00 часа, в подлеза на Софийския университет „Кл. Охридски“, ще бъдат разположени четири пункта, на които всички желаещи ще могат да се включат в различни инициативи и игри, сред които „Куб на късмета“, „Линия на риска“, „Послания за стигмата“. Ще бъдат разпространявани информационни материали и традиционните за деня червени ленти, изработени от доброволците.
В 17:30 на стълбите на Софийския университет, доброволците ще бъдат подредени със свещи в ръце и ще образуват червената лента - символ на деня..
Събитията ще се излъчват и онлайн.
В Пловдив доброволците на БМЧК ще направят презентации в училищата в цялата област. Те ще подкрепят инициативите на Регионалната здравна инспекция (РЗИ), сред които тестване и консултиране за ХИВ/СПИН.
В Русе доброволците на младежкия Червен кръст и екип на РЗИ (КАБКИС), ще реализират съвместна кампания, в рамките на която ще се правят бързи тестове на желаещите.
В гр. Видин ще бъде изнесена  лекция за превенцията на сексуално предавани заболявания, предвидена е и демонстрация със симулационни очила, показващи ефекта при употреба на наркотични вещества и алкохол. На територията на града ще се раздават брошури, с подробна информация за ХИВ/СПИН.
Пълният списък на събитията, посветени на Световния ден за борба със СПИН, можете да откриете в прикачения файл.