НОВИНИ

19.09.2022 г.
21 септември – Европейски ден без загинали на пътя

Утре, 20 септември 2022 г. (вторник), от 11:50 ч., деца от ОУ „Любен Каравелов“ в Ямбол ще демонстрират как да се предпазим от пътни травми чрез приложно колоездене и оказване на първа помощ. Демонстрацията ще се проведе на велоплощадката в кв. „Хале“. Събитието се провежда в рамките на Дните на безопасността на ROADPOL и Европейския ден без загинали на пътя.

По-рано, от 10:30 ч. в зала ПДП на БЧК-Ямбол, под мотото „Остани жив! Пази живота!“, е предвидена среща, в която ще участват представители на Община Ямбол, СБА, ЦСМП, ОД на МВР, сектор „Пътна полиция“, ОДК-Ямбол, РУО, РЗИ, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, корпоративни партньори и др.

На 21 септември 2022 г. (сряда), от 11:00 ч., в Учебния център на БЧК по първа помощ за кандидат-водачи на МПС в София, бул. „Дондуков“ 61, представители на Пътна полиция към ГД „Национална полиция“ ще изнесат открит урок по пътна безопасност. Бъдещите шофьори ще се запознаят с пътната обстановка в страната и с най-честите причини за пътнотранспортни произшествия.