НОВИНИ

17.09.2022 г.
Три пункта открива БЧК в карловските села Каравелово, Богдан и Слатина

Българският Червен кръст открива три временни пункта в пострадалите от наводненията карловски села - Каравелово, Богдан и Слатина, в които ще бъдат раздавани храна, вода и друга хуманитарна помощ, от която се нуждаят хората на място. В пунктовете ще се оказва и първа помощ на жителите от селата и на доброволците, които помагат за разчистването на щетите от наводненията. На място ще бъде и Доброволният екип за работа при бедствия, аварии и кризи, както и Младежкият авариен екип.

Продължават и обиколките на екипите от психолози на Българския Червен кръст в пострадалите населени места. До момента са посетени над 20 семейства. Много хора търсят психосоциална подкрепа и на безплатния телефон на Контактния център на БЧК 080011466, на който психолози дават дежурства.

На база оценка на нуждите, до този момент, Българският Червен кръст е предоставил  900 спални комплекта, близо 1000 одеяла, повече от 10 тона минерална и изворна вода, както и големи количества храна и дрехи. Осигурени са над 1600 л. дезинфектанти, тъй като след разчистването на щетите, тези препарати са от изключителна необходимост. Предоставени са и 10 професионални изсушители за мокри помещения, които се използват приоритетно за обществени сгради като детски градини, училища и други.