НОВИНИ

14.09.2022 г.
Мобилни ваксинационни пунктове на Българския Червен кръст ще бъдат позиционирани в пет области.

Бургас, Благоевград, Добрич, Сливен и Смолян.

Общо пет напълно оборудвани кемпера на организацията ще предоставят възможност за ваксинация в различни краища на страната.

През месец септември пет мобилни ваксинационни пункта на Българския Червен кръст ще бъдат позиционирани в различни точки в градовете Бургас, Благоевград, Добрич, Сливен и Смолян. Така ще бъде предоставена възможност на жителите и гостите на посочените градове да получат на място достоверна информация относно разпространението на COVID-19, развитието на вируса и възможните постковид симптоми, за да вземат своето решение дали да си поставят ваксина. Всеки един от ваксинационните пунктове на Българския Червен кръст е бъде напълно оборудван, съгласно изискванията за временни имунизационни пунктове и разполага с медицински екип, който ще предостави възможност на всички желаещи да се имунизират срещу COVID-19. Позиционирането на мобилни ваксинационни пунктове в различни краища на страната е част от инициативата на Българския Червен кръст „Ти решаваш“ по програмата „Дейности в отговор на COVID-19 в България”, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

Планираните през месец септември дейности са само малка част от действията, които се реализират по инициативата на Българския Червен кръст  - „Ти решаваш“, част от комплексната програма „Дейности в отговор на COVID-19”. Инициативата има за цел  да ограничи разпространението на COVID-19 и да подпомогне най-засегнатите от вируса общности, като същевременно разшири ваксинационния обхват в страната. Инициативата „Ти решаваш“ напълно уважава правото на всеки човек сам да се информира и да вземе важното решение дали да си постави ваксина или не, като единствено предоставя надеждна, проверена и научна информация, както и възможност за имунизация. Чрез действията си организацията цели да подпомогне директно над 55 000 души в страната, както и да предостави надеждна и достоверна информация на повече от 500 000 души.


Графикът на пунктовете можете да видите в прикачения файл.