НОВИНИ

26.07.2022 г.
ДОБРОВОЛЦИ НА БЧК РАЗДАВАТ ВОДА В ГОРЕЩИНИТЕ
Българският Червен кръст започва раздаването на бутилирана минерална вода в столицата и в областта в горещите часове на деня.

 Във връзка с високите летни температури, от утре, 27 юли 2022 г. (сряда), Българският Червен кръст започва раздаването на бутилирана минерална вода в столицата и в областта в горещите часове на деня.


Доброволците на организацията ще бъдат от 11:00 до 13:00 ч. на две оживени места в София – на пл. „Славейков“ и в градинката между Софийския университет „Климент Охридски“ и Народното събрание, както и в Ботевград, на площада, пред Общината (пешеходната зона). 


Минералната вода е осигурена със средства на Българския Червен кръст. 


БЧК напомня, че високите температури през летните месеци могат да поставят в риск здравето и живота на всеки, особено на възрастните, хронично болните и децата. За да се предпазите, избягвайте излизането навън в най-горещата част на деня, а ако излизането е наложително, стойте на сянка и  носете шапка и светли дрехи. Използвайте крем с висок слънцезащитен фактор и пийте достатъчно течности. Ако почувствате неразположение, незабавно потърсете медицинска помощ.