НОВИНИ

31.05.2022 г.
Първи юни - Международен ден на детето
Демонстрация по пътна безопасност за деца

Българският Червен кръст, съвместно с партньори от Националния дарителски фонд в подкрепа на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, отбеляза Международния ден на детето с обучение по пътна безопасност за деца от столичната 166 ДГ „Веселушка“, които през септември ще бъдат ученици в първи клас. Доброволци на организацията демонстрираха по атрактивен начин правилата за безопасно поведение на улицата, както и най-елементарни техники по първа долекарска помощ.

Демонстрацията се проведе във фоайето на хотел „Маринела“ по време на Международната конференция по пътна безопасност "Визия Нула за Балканите“, която е под надслов „Децата са нашето бъдеще“ и е под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Националният дарителски фонд на БЧК за подпомагане на деца, пострадали при пътни инциденти е основан през 2005 г. Фондът, който е единствен в Европа, оказва финансова помощ на семействата на деца, пострадали при катастрофи, като средствата се предоставят два пъти годишно във връзка с 1 юни и Коледа. По повод Деня на детето тази година са подпомогнати със средства за лечение и възстановяване семействата на 33 деца, а близо 1 000 деца са получили финансова подкрепа от учредяването на Фонда до сега.