НОВИНИ

27.02.2022 г.
Информация за кампанията за набиране на дарения

Отново благодарим на всички, които се отзоваха още в първия ден на призива ни за подпомагане на пострадалите от конфликта в Украйна. Във връзка с множеството постъпили запитвания Ви информираме, че:

В подкрепа на каузата - на 27 февруари 2022 г. към всички областни центрове на БЧК са сформирани доброволчески екипи за набиране на дарения. В съответствие с изискванията за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия, се спазват насоките на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови.

За дарения на употребявани дрехи, БЧК предоставя възможност за депозирането им в специално предназначени за целта контейнери, с логото на организацията.

БЧК разбира значението на предоставяните дрехи не просто като базова потребност, но и като важни за запазване на човешкото достойнство. БЧК поддържа бедствен резерв, който може да бъде допълнително предоставен при продължаваща нужда от хуманитарно подпомагане. Тези запаси са третирани, съгласно всички санитарни изисквания.