НОВИНИ

12.02.2022 г.
БМЧК ще отбележи 14-ти февруари под мотото „Обичай безопасно“

Част от Националната АНТИСПИН кампания

За поредна година, под мотото „Обичай безопасно“ и по повод 14 февруари – Ден на влюбените, Българският младежки Червен кръст (БМЧК) традиционно ще реализира редица дейности на територията на цялата страна, за да запознае обществеността с опасностите на сексуално-рисковото поведение, като част от националната АНТИСПИН кампания на Министерство на здравеопазването. Предвид настоящата епидемична ситуация, дейностите ще се провеждат онлайн или на живо, при спазване на наложените противоепидемични мерки.

В рамките на тазгодишното отбелязване на 14-ти февруари, на национално ниво БМЧК е партньор с Офиса на Световната здравна организация в България, Българската асоциация по семейно планиране и фондация „Сингъл степ“.

Четирите партньорски организации се обединяват в обща кауза - подкрепа на създаването на механизми за провеждането на съвременно здравно образование в българското училище – реформа, заложена в Националния план за възстановяване и устойчивост. Дейностите на организациите включват разпространение на инфографики в социалните мрежи, призоваващи младите хора да празнуват, пазейки здравето си в условията на пандемия, както провеждане на онлайн дискусия, която ще бъде излъчвана на живо във Фейсбук профилите на партньорите, 14 февруари от  14:00 часа.

Доброволците на БМЧК ще предоставят полезни информационни материали, свързани с безопасното сексуално поведение и репродуктивното здраве.
Предварителна информация за дейностите и инициативите по области можете да намерите в прикачения файл.