НОВИНИ

12.01.2022 г.
Иновативен подход за намаляване на детския пътен травматизъм

Български младежки Червен кръст в партньорство с компанията „ТоталЕнерджис ЕП България“ Б.В. стартират пилотна програма за пътна безопасност за децата в училище 


Инициативата е в подкрепа на „Глобалното партньорство по пътна безопасност“, в което участва Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец и ще се реализира пилотно в училищата в градовете Варна и Бургас. В рамките на програмата доброволци на Български младежки Червен кръст (БМЧК) ще запознават учениците с правилата на движение по пътищата чрез иновативен и занимателен подход. 


Инициативата е създадена, за да работи в контекст, адаптиран към местните нужди, въз основа на международно признати добри практики за детска пътна безопасност. Образователната програма ще бъде реализирана за първи път в България с подкрепата на българския клон на глобалната компания „ТоталЕнерджис“ в посочените областни градове, а в зависимост от възприятието и постигнатите резултати има перспектива тя да прерасне и в национална. Темата за пътния травматизъм е все по-актуална, а статистиката – тревожна. Обучението по пътна безопасност в ранна детска възраст е от изключително значение за изграждането на добри навици и правилно поведение на пътя. 


 


Лица за контакт: 


Полина Христова, тел: 0882 512 853


Варна: Димитър Шопов, тел: 0888 171 217


Бургас: Десислава Тодорова, тел: 0899 895 788